Stanga
Dreapta

Parcurile din Sectorul 6, redeschise .Ce măsuri de protecție trebuie să respecte vizitatorii

Bogdan Ionescu, 18 mai 2020, Ora 14:54

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-48048-1.jpgParcurile din Sectorul 6 au fost redeschise  pentru a permite cetățenilor să facă mișcare în aer liber și totodată pentru a se relaxa la plimbare, după ce starea de urgență a fost ridicată de autoritățile centrale. Primarul Gabriel Mutu atrage atenția vizitatorilor că trebuie să respecte, în continuare, câteva reguli de bază pentru prevenirea răspândirii COVID-19. 

Tot mai mulți locuitori ai Sectorului 6 își desfășurau activitățile sportive pe lângă parcuri sau alergau printre mașini riscând să se acidenteze, dar, de astăzi, vineri, 15 mai, pot accesa parcurile din Sectorul 6, informează Primăria Sectorului 6 într-un comunicat de presă. 

„Suntem pregătiți să primim în cele mai sigure condiții pe toți cei care se vor plimba în parcurile din Sectorul 6. În zilele premergătoare redeschiderii a fost efectuată o amplă acțiune de curățare și dezinfectare a aleilor și a mobilierului urban, iar la intrări au fost afișate măsurile generale de prevenire și protecție împotriva răspândirii acestui virus, care ne-a ținut în case, până acum", a declafrat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, conform comunicatului. 

 

Printre parcurile redeschise din 15 mai în Sectorul 6, se află Parcul Drumul Taberei, Parcul Brâncuși (ANL), Parcul Tudor Vladimirescu, Parcul Nicolae Filimon, Parcul Crângași, Parcul Marin Preda, Parcul Păcii și Parcul Timișoara. 

Pentru siguranța celor care accesează parcurile, zonele de recreere și spațiile de fitness din aer liber, echipajele de pază din parcuri vor supraveghea păstrarea distanței sociale, vor atenționa persoanele care formează grupuri mai mari de trei persoane sau pe cei care doresc să acceseze locurile în care măsurile contra răspândirii coronavirusului nu pot fi respectate .

Administrația locală anunță, totodată, că în Sectorul 6 continuă măsurile prevenire și protecție împotriva răspândirii infecției cu SARS-COV-2

Astfel, Primăria Sectorului 6 reamintește cetățenilor că în această perioadă se pot adresa în continuare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6 pentru a primi consultanță telefonică referitoare la serviciile sociale de care au nevoie.
"Chiar dacă în acest moment pare că lupta noastră s-a încheiat, adevărul este că pericolul nu a trecut. Facem tot posibilul să revenim cât mai repede la normalitatea noastră dar, din păcate, acest lucru se va întâmpla treptat. Din acest motiv, rog cetățenii comunității noastre să respecte toate măsurile de prevenire și protecție a răspândirii noului virus, să evite deplasările la sediile instituțiilor și să apeleze cu încredere la toate mijloacele de comunicare online pe care le punem la dispoziție în această perioadă", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

De la debutul pandemiei, în Sectorul 6, peste 2.300 de cetățeni aflați în autoizolare au fost luați în evidența lucrătorilor sociali, primind alimente, pachete de igienă și medicamente. Pe lângă ajutorul material oferit, persoanele aflate în autoizolare au la dispoziție un serviciu de consiliere psihologică și socială, la cerere.

Totodată, în această perioadă, cetățenii aflați în autoizolare, care au domiciliul legal pe raza Sectorului 6, au la dispoziție numărul de telefon: 0731.624.849, program non-stop, la care pot apela pentru diferite urgențe.

 

EDITORIAL

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zi ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

05:51
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă