Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Excelent articol marca Razvan Savaliuc Ridicati starea de urgenta sau explodeaza mamaliga

ziarulatak.ro, 24 martie 2020, Ora 08:37

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47960-1.jpg BREAKING NEWS

Consider ca inca mai gandesc si stau pe picioarele mele. Nu am stapan si pot gandi liber.

Ma numar printre cei care, fara a nega ca noul virus produce decese, cred cu tarie ca fenomenul Covid 19 este irational de exacerbat, si va avea ca efect final accentuarea prapastiei dintre statele bogate si cele mai sarace. Am tot dreptul sa gandesc asa intrucat:

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (cel mai informat om in stat) a declarat oficial la 27 februarie 2020“Nu exista niciun motiv real de panica. Infectia cu acest virus provoaca in marea majoritate a cazurilor doar simptome usoare, dureri in gat, tuse si febra, ca in orice raceala“;

dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de boli Infectioase Matei Bals a declarat la data de 27 februarie 2020“Acest virus este de 10 ori mai slab decat virusul gripal”;

- Presedintele SUA Donald Trump (cel mai informat om de pe planeta) care a vestit ca ia in calcul ridicarea restrictiilor impuse natiunii pe coronavirus din cauza impactului devastator asupra economiei americane, a declarat pe pagina sa de Twiter la data de 9 martie 2020: Anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune. Media anuala este intre 27.000 si 70.000 de decese pe an. Nimic nu s-a inchis, viata si economia merg mai departe. In acest moment, sunt confirmate 546 de cazuri de coronavirus, cu 22 de decese. Ganditi-va la asta!”;

La ora la care scriu acest material de opinie s-a anuntat al 7-lea mort in Romania “infectat cu coronavirus”. Infectat, nu neaparat ucis de conoravirus... o mica mare diferenta pe care sunt convins ca nici medicii nu o pot delimita. Dar atentie, toti cei sapte morti de pana acum au peste 60 ani si sufereau de boli in stadii terminale ori extrem de grave. La fel ca in Italia, unde populatia este foarte imbatranita (40% au peste 60 ani) si unde, cu exceptia unui procent foarte redus de cazuri, toti cei care au murit (circa 90%) aveau peste 60 ani si sufereau de alte boli foarte grave. Media celor morti in Italia e undeva peste 80 ani...

La ora la care scriu in intreaga lume s-au inregistrat peste 16.000 de decese asociate coronavirusului (in ultimele 6 luni) desi presedintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii a anuntat la inceputul acestui an, si nu odata, ca numai in Europa mor anual circa 60.000 oameni de gripa comuna, cifra comparativa cu cea din Statele Unite ale Americii.

Desi in intreaga lume mor anual sute de mii de oameni de gripa comuna (peste 100.000 numai in primele 3 luni ale lui 2020) atentie, niciodata nu s-a pus problema sa se blocheze viata economica prin vreo tara.

Toate aceste cifre nu le-am inventat eu, le veti gasi pe statisticile oficiale mondiale (https://www.worldometers.info) unde puteti gasi multe informatii extrem de interesante despre cati mor zilnic pe glob. Daca va intereseaza...

Comparati cifrele16.000 morti de coronavirus in 6 luni (peste 90% au avut peste 60 ani si erau suferinzi de alte boli foarte grave) si cateva sute de mii morti de gripa comuna... Observati vreo diferenta? Va mai intreb odata: observati vreo diferenta? Repet intrebarea pentru ca in lumea de azi multi prosti nu pot sa inteleaga nici macar ceea ce citesc din surse oficiale, pentru ca ei stiu deja “adevarul” de pe Facebook, de la prieteni sau din alte balarii.

Ati auzit pana acum de vreo vanzoleala nationala/ mondiala cu izolete si restrictii impuse populatiei prin lege pe gripa comuna? Gripa comuna (sezoniera) provoaca in Romania circa 200 de morti anual? (aici chiar stam foarte bine fata de alte state). Cred ca romanii sunt mai imuni pentru ca jumatate din populatie e rurala, inca mai traieste cu WC in fundul curtii, cu caini, gaini, porci, vaci, cai, oi si e mai imunizata decat populatiile care traiesc numai in sapun si parfumuri.

Va mai ofer un set de informatii oficiale care anunta ca aproape 80% din populatia globului ne vom imbolnavi de coronavirus. Exact cum a spus si Iohannis: ...dureri in gat, tuse si febra, ca in orice raceala”. Iohannis care, a fost informat de SRI si SIE, inca din decembrie 2019, despre amenintarea Covid 19.

Astfel:

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat la 11 martie 2020 ca 70% din populatie se va imbolnavi de coronavirus: “Cand virusul exista deja, populatia nu mai are imunitate si nu există terapie, atunci 60 - 70% din aceasta va fi infectata”;

- Premierul Angliei Boris Johnson a anuntat la randul lui ca peste 70% din populatie va dobandi virusul si a cerut celor peste 70 ani sa stea patru luni inchisi in case;

- China a estimat, atentie, ca 95% din populatie va fi atinsa de virus;

Conform datelor de pana acum, coronavirusul nu ucide (cu foarte mici exceptii) decat batrani cu patologii severe cronice. Adica cu sanatatea in pioneze.

Insa lumea a luat-o razna. Peste tot e panica generala, se impun carantine care nu s-au impus la alte tipuri de virusi si gripe mult mai feroce si, cel mai grav, stari de urgenta, paralizarea activitatilor cotidiene, cu efectul prabusirii burselor, valutelor si economiei de piata.

Sincer sa fiu nu inteleg o chestie: daca tot va fi sa ne imbolnavim cu totii, de ce naiba oprim lumea?

Mergem pana la absurd si presupunem ca virusul Covid 19 va produce tot atatea victime ca si gripa comuna – de care oricum nu i-a pasat nimanui dintre cei care azi se dau de ceasul morti ca, aoleu, muica, murim, ce ne facem?!?!?!

Dar chiar asa, ce ne facem, ajungem sa murim de foame?

Ajungem sa nu mai existe o afacere in picioare pentru ca lumea s-a isterizat ca un procent infim din populatie va muri? Cumva exista vreo lege care garanteaza viata vesnica? Dar oare nu mor zilnic mii de oameni, in fiecare tara de diverse afectiuni? De accidente etc...

Guvernul Iohannis a blocat economia decretand stare de urgenta. Masurile de salvare economica sunt o frectie la un picior de lemn. Guvernul Iohannis este complet depasit. Habar nu are cu ce se confrunta. Iohannis este pur decorativ, iese fara sa aiba nimic altceva de spus decat sa stam in casa si sa ne spalam pe maini. Ba, pardon! Dar asta o stiam cu totii deja.

Presedintele Klaus Iohannis a facut cateva greseli monumentale in gestionarea crizei coronavirusului. In primul rand a fost informat din decembrie 2019 de serviciile de informatii despre amenintarea biologica si nu a facut nimic, pentru ca el o tinea gaia matu' cu anticipatele lui. Fi-i-ar anticipatele sa-i fie!

Prea tarziu, mult prea tarziu, s-a gasit sa declare starea de urgenta! Acum cand vor incepe si la noi sa ne moara batranii ca in Italia... probabil se va ajunge la cateva sute. Sau mii. Cand deja se inchid spitale intregi pentru ca medicii neavertizati la timp de pericol s-au infectat si ei... Cred ca nu s-ar fi impus azi institutirea starii de urgenta daca adevarul despre acest virus nu era ascuns de niste luni bune, si se initiau din timp masurile de prevenire standart.

Impardonabil, Guvernul Iohannis a gestionat lamentabil problema romanilor din Diaspora, pe care i-a amagit cand a fost sa le obtina voturile in alegeri, si care si azi nu au cu ce sa intoarca in propria tara (transporturile aeriene si drumurile au fost blocate din ordin guvernamental) stau la cozi infernale sa intre in tara, nu au ce sa manance, unde sa-si faca nevoile, unde sa doarma, blocati in diverse locuri. Dupa diasporezii blocati si umiliti prin alte tari “Guvernul Meu” nu a mai trimis autocare... nu mai e nevoie de ei, pentru ca acum vin sa ne infecteze"Nu veniti acasa de Paste!"

Guvernul Iohannis nu e in stare sa gestioneze starea de urgenta pe care a decretat-o. Este complet depasit. Nu are resursele necesare si nici nu e in stare sa le obtina. Ba Iohannis, mare orgoliu, mare, a refuzat din start ofertele initiale de ajutorare ale Chinei.

Sa fie clar, Romania a declarat starea de urgenta ca urmare a tratatelor internationale cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si Uniunea Europeana, ce prevedeau calea de urmat in urma declararii pandemieiCu mare intarziere pentru ca Iohannis avea pitici pe creier cu anticipatele! Aici nu-i gasesc nico vina, pentru ca eu in locul lui nu as fi ordonat starea de urgenta. El a ales s-o faca. Dar mai departe jale fratilor! Dumnezeu cu mila!

Iohannis a fost in stare sa obtina doar 1 miliard euro ajutor de la Uniunea Europeana, in timp ce Franta, numai ea, primeste 300 miliarde euro. Cam asta e diferenta dintre un imperiu si o colonie.

SUA baga vreo 1000 de miliarde de dolari sa sustina starea de urgenta, Germania baga 550 miliarde euro din excedentul bugetar si face imprumuturi de sute de miliarde pentru sustinerea pierderilor din economie... Anglia vreo 120 miliarde lire si tot asa... Romania, din putinul care il are (si ala imprumutat) baga la straini, la multinationale... iar pentru micii antreprenori romani toate masurile care s-au anuntat sunt egale cu zero.

Sunt convins ca “Guvernul Meu” nu realizeaza ce se intampla. E de un amatorism infiorator. Ce sa mai spui de un astfel de guvern, cand el potential infectat fiind, a chemat presa la o conferinta de presa, dupa care de frica unui membru dintre ei depistat pozitiv s-a carantinat in bloc??? Iar o ministresa iese in public, in mod ridicol, cu casca de protectie pe fata de zici ca sudeaza pe santier... Astia sa ne scoata la liman?

Romania nu poate face nimic cu miliardul aruncat de UE ca la chioriRomania are o situatie cumplita. Cea mai grea din UE. Un numar de pensionari mai mare decat populatia activa (aflata in campul muncii) si s-a trezit acum cu peste 1 milion de romani veniti numai din Italia unde nu mai e nimic de munca, si inca 1 milion, poate si mai mult din celelalte tari atinse de virus (Spania, Germania, Franta etc). Basca toti hotii si cersetorii din capitalele europene se intorc in tara. Ca urmare a declararii starii de urgenta automat vreo 400.000 de locuri de munca din Romania au fost disponibilizate. Bezmeticii de la guvernare nici nu realizeaza ce fac si ce urmeaza... Au dat ordonanta militara, in care au scris “se recomanda”... jenant... Ce ne facem romani?

Veti vedea in Romania o explozie a infractionalitatii cum nu ati mai vazut niciodata. Sa nu va mire daca unii se vor organiza in bande si vor ataca oameni, gospodarii, cum faceau talharii pe vremuri. Atentie, inca lumea mai are bani in buzunare, mai are ce cheltui. Dar nu va rezista mai mult de o luna, doua, pentru ca majoritatea populatiei traieste strict din salariu. Un salariu de mizerie, un minim de 300 euro. Daca se va mai prelungi cu inca 30 zile starea de urgenta, lumea va iesi in strada, la drumul mare. De foame. Nu va mai fi in stare sa achite nicio factura... nu va avea cum sa-si asigure existenta.

Cum se vor tine sub control milioane de oameni fara loc de munca, fara bani in buzunar? Punem Armata pe ei? Le spunem cum sa foloseasca toaleta si cum sa se spele pe maini?

Aveti idee ca aceasta guvernare nu a anuntat nicio masura pentru salvarea presei? Aveti idee cum va arata Romania fara publicatii, fara televiziuni? Sau numai cu ale lor? Sunt atat de inconstienti incat nu isi dau seama ca fara informatie vor fi maturati de la Putere asa cum a fost maturat si regimul Ceausescu. Ganditi-va romani, ca si cele mai tari televiziuni nu pot supravietui mai mult de o luna, doua in conditiile actuale. Romania este singura tara europeana care nu ofera niciun suport presei de foarte multi ani. Institutiile de presa platesc TVA 19% si impozite ca orice alta intreprindere, desi ele nu vand nimic, ci doar obtin publicitate pe notorietatea (ratingul) lor. Dar de unde sa mai iei publicitate cand toate afacerile mor? La ora care va scriu in toate redactiile din aceasta tara se anunta mii de concedieri. Aveti idee ce viitor se prefigureaza?

Astia stiu doar sa dea restrictii. Si sa pupe-n fund strainatatea.

Tineti minte ce va spun! Starea de urgenta va distruge Romania! Noi nu suntem SUA, Germania, Anglia, Franta, sa suportam din excedentele bugetare si ajutorul UE (pentru noi practic inexistent) pierderile economice ale unor luni de paralizare voluntara a economiei. Uitati-va la Italia, o tara cu 60 milioane de locuitori, azi complet distrusa pentru cateva mii de morti, careia toate statele (mai putin China) i-a intors spatele! De ce UE a intors spatele Italiei si noua romanilor ne-au aruncat 1 miliard ca la saraci?

Cat ni se va mai spune STATI ACASA, nu va intoarceti in tara de Paste? Pentru ce si cu ce pierderi? Merita sa transformam Romania intr-o tara de cosmar pentru ca vom avea cateva sute de morti? Cum avem in fiecare an din cauza gripei comune, fara ca nimeni sa se ingrijoreze macar?

Cred ca e nevoie de o dezbatere publica, barbateasca, asumata, pe aceasta tema. Fara isterii, fara sa ii injuram pe altii ca gandesc altfel decat noi, dar sa luam la capat cele mai bune decizii.

Domnule Iohannis, domnule Orban, unde sunteti? Iesiti la televizor doar sa ne anuntati sa ne spalam pe maini? Aveti raspuns la intrebarea cum ne vom salva ca natiune? Initiati si voi o dezbatere nationala? Discutii publice cu presa si cu mediul de afaceri romanesc?

Dumnezeu sa ne ajute!

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

04:38
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară