Stanga
Dreapta

Exclusiv: Cazurile grave de COVID-19 vor fi transferate la 7 spitale din România

Claudiu Constantin, 16 martie 2020, Ora 17:54

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47936-1.jpg Exclusiv

Secretarul de stat Horațiu Moldovan, din Ministerul Sănătății, a declarat  că s-a emis un ordin, după decretarea stării de urgență, prin care Spitalul Colentina din București se va transforma în „centru unic pentru bolnavii de coronavirus care au si alte afectiuni”, adica cele mai grave cazuri. Copiii și gravidele care au COVID-19 NU vor merge insa la Colentina, a precizat Moldovan, pentru că spitalul nu are maternitate si nici sectie de pediatrie. Ulterior, un alt secretar de stat de la Sănătate, Nelu Tătaru, a precizat  ca vor fi 7 asemenea spitale la nivel national care vor prelua pacientii cu cele mai mari riscuri.

La nivel mondial, cele mai mari complicatii dupa infectarea cu COVID-19 au aparut la persoanele care aveau si alte afectiuni cronice, precum si la batrani.

„380 de pacienți sunt internați la Colentina. Dintre aceștia, trei sferturi pot fi externați, în următoarele zile, pot merge, în siguranță acasă. Ceilalți vor fi mutați la alte spitale. Trebuie să îi mutăm în maximă siguranță, poate dura 3-4 zile.”.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară