Stanga
Dreapta

Exclusiv: Franța se pregătește pentru o posibilă epidemie cu coronavirus

Claudiu Constantin, 23 februarie 2020, Ora 17:25

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47884-1.jpg Exclusiv

Franța se pregătește pentru o posibilă epidemie cu noul coronavirus, după ce în Ialia, țară vecină, cazurile de infecții cu COVID-19 au crescut alarmant, susține ministrul Sănătății, Olivier Veran. Acesta a declarat duminică pentru Le Parisien că este „atent la situația din Italia”.

„Astăzi, în Franță avem un singur pacient infectat, cel din Lyon. Starea lui de sănătate este bună. Toți ceilalți, cu excepția persoanei de 80 de ani care a murit, au părăsit spitalul și nu sunt contagioși”, a declarat ministrul Olivier Veran.

Ministrul Sănătății a precizat însă că îl îngrijorează cazurile din Italia. Întrebat despre o posibilă epidemie, Veran a răspuns: „O epidemie? Ne pregătim pentru asta”. Pentru a face față unei eventuale epidemii, Franța va crește numărul de laboratoare dotate cu teste pentru diagnosticare care pot atinge capacitatea de mai multe mii de analize pe zi și pe tot teritoriul, față de 400 în prezent.

„Bineînțeles că este o problemă serioasă și ne punem în această situație. Dacă epidemia atinge Europa, vreau să fim complet operaționali”, a subliniat ministrul.

 

EDITORIAL

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

 Ce vuiet, ce urlete, ce hăcuieli ar avea loc dacă la guvernare ar fi PSD și ar face măcar jumătate din greșelile criminale pe care le fac wernerii astăzi, instalați lejer la Palatul Victoria! Ce s-ar mai tăvăli susținătorii pe asfalt protestând împotriva lui “Dragnia”, “Vasilica Viorica”, “O ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:57