Stanga
Dreapta

Exclusiv: Fiul Principesei Ileana a României, trimis în judecată

Paul.V Dinu, 24 septembrie 2019, Ora 10:11

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47580-1.jpg Exclusiv

Vărul Regelui Mihai I, Dominic Lothringen de Habsburg, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru distrugerea conacului Poieni care i-a fost retrocedat acum 12 ani. 

Fiul Principesei Ileana a României şi al arhiducelui de Habsburg este acuzat că nu s-a îngrijit de conacul din Poieni și l-a lăsat să intre în paragină.

Dominic Lothringen de Habsburg este fiul Principesei Ileana a României, fiica Regelui Ferdinand și sora Regelui Carol al II-lea. Dominic este vărul primar al Regelui Mihai I.

„Prin rechizitoriul din 27 august 2019, dispus în dosarul 3087/2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Habsburg Lothringen Dominic pentru comiterea infracţiunii de distrugere, prevăzută de articolul 253 alin. 1 şi 3 din Codul Penal.

Se reţine că în perioada 2008 – 2017, în calitate de proprietar al monumentului istoric Ansamblul Spitalului, denumit Conacul Poieni din comuna Poieni, comuna Schitu Duca, judeţul Iaşi, înscris în lista monumentelor istorice din anul 2004, inculpatul nu a luat măsurile necesare pentru conservare şi întreţinerea acestui imobil, ceea ce a dus la aducerea imobilului în stare de neîntrebuinţare, de degradare, şi ulterior la distrugere. Dosarul a fost înaintat instanţei de judecată fiind înregistrat la Judecătoria Iaşi, urmând a se dispune în consecinţă”, potrivit prim procurorului al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, citat de Mediafax.

 

EDITORIAL

Tăriceanu: Suntem pregătiţi, să susţinem un cabinet cu un program de guvernare cu accente liberale

Tăriceanu: Suntem pregătiţi, să susţinem un cabinet cu un program de guvernare cu accente liberale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii acestui partid vor susţine "un cabinet în slujba ţării", cu mai puţine ministere şi cu un program de guvernare "cu accente liberale". "Suntem pregătiţi, noi, cei din ALDE, să susţinem un cabinet cu adevărat în slujba ţării, un cabinet cu mai puţine ministe ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:52