Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Va începe vaccinarea la medicii de familie, fără programare în platformă

Claudiu Constantin, 22 martie 2021, Ora 09:48

  • print
  • |
va-incepe-vaccinarea-la-medicii-de-familie-fara-programare-in-platforma-48514-1.jpg BREAKING NEWS

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, că spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie. Va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cel de la AstraZeneca.

„Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că vaccinul Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor cu vârste peste 18 ani.

„Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, a adăugat el.

Gheorghiță spune că e optimist că, până la sfârșitul verii, vom ajunge la imunizarea colectivă, chiar dacă entuziasmul oamenilor față de vaccin va mai scădea.

„E o situație pe care o anticipam. Până la un anumit punct, oamenii vin în centrele de vaccinare. După un anumit punct, oamenii nu se mai deplasează, pentru că se vaccinează procentul de persoane care își doreau foarte tare vaccinul, rămân ulterior cei care nu sunt convinși și cei care ar vrea, dar nu pot să ajungă. Și atunci preferă să aștepte sau pur și simplu renunță”, a spus el.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:08
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară