Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Un focar de infecție din Sectorul 5 a fost igienizat

Bogdan Ionescu, 22 martie 2021, Ora 09:39

  • print
  • |
un-focar-de-infectie-din-sectorul-5-a-fost-igienizat-48512-1.jpg BREAKING NEWS

Un teren din Sectorul 5, care devenise groapă de gunoi și risca să devină focar de infecție, a fost igienizat de angajații firmei de salubritate, informează autoritățile locale .

Mai mulți locuitori din Sectorul 5 au făcut sesizări la Primărie că pe Strada N.D. Cocea nr. 95-100, aproape de intersecția cu Strada Tiparniței, există foarte multe deșeuri depozitate ilegal (peturi, pungi, hârtii, mase plastice, mobilier vechi, saci de moloz etc.), deșeuri care se pot transforma într-un focar de infecție și pot afecta sănătatea locuitorilor din zonă.

Mai mult, la o distanță apropiată se află și una dintre cele mai mari stații de pompare de apă ce aparține Apa Nova și care deservește o mare parte din populația Bucureștiului. Astfel, gunoiul depozitat în zonă putea ajunge să polueze apa.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca o echipă de la salubrizare, dar și un echipaj al Poliției Locale, să meargă la fața locului pentru a verifica situația.

În urma verificărilor s-a decis ca mai mulți angajați ai societății Salubrizare S.A. să igienizeze zona și să strângă deșeurile depozitate ilegal.

Pentru că în zona respectivă exista o cantitate foarte mare de deșeuri, acțiunea a început în urmă cu două zile și continuă și în prezent.

La fața locului se intervine basculante și un buldoescavator.

Pentru a se asigura că în perioada următoare nu vor mai exista persoane care aruncă deșeuri ilegal, Cristian Popescu Piedone a dispus ca echipaje ale Poliției Locale Sector 5 să patruleze zona atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Primarul le reamintește celor care încalcă legea că pot primi amenzi și pot rămâne și fără autovechicule, dacă sunt depistați că depozitează deșeuri pe spațiul public.

În urma sesizărilor primite, agenții Poliției Locale au identificat și sancționat proprietarii terenului respectiv, întrucât aceștia sunt obligați prin lege să igienizeze terenurile aflate în proprietate. Costurile operațiunii de salubrizare vor fi imputate proprietarilor, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale Sector 5.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:41
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară