Stanga
Dreapta

Exclusiv: Tăriceanu: „Vom trece în opoziție”

Marian Vasile, 26 august 2019, Ora 21:09

  • print
  • |
tariceanu-vom-trece-in-opozitie-47503-1.jpg Exclusiv

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că renunță la candidatura la alegerile prezidențiale și că va demisiona de la președinția Senatului. Anunțul vine după ce ALDE a decis să iasă de la guvernare.

„Vom trece în opoziție cu tot ce presupune acest lucru” , a anunțat Tăriceanu, după ședința liderilor ALDE.

Întrebat ce va face partidul în cazul în care opoziția va depune moțiune de cenzură, Tăriceanu a răspuns: „E simplu. Ceea ce face un partid de opoziție”.

 „Am renunțat la candidatura la prezidențiale, să nu se mai spună că decizia de a ieși de la guvernare a fost luată pentru că PSD a susținut propriul candidat la președinție. Mai important e viitorul partidului. Luni renunț la președinția Senatului, îl vom susține pe Mircea Diaconu, candidat independent”, a mai spus Tăriceanu.

„Cred că e nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor. Rămâne cu statutul de independent. Am discutat acest lucru și cu Pro România, care s-a declarat de acord să dea această susținere pentru Mircea Diaconu și în acest scop colegii și-au dat acordul să facă o alianță cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu”, a spus șeful ALDE.

Tăriceanu a motivat decizia de a ieși de la guvernare spunând că nu vrea să facă opoziție din cadrul guvernării și că partidul nu poate să susțină măsuri economice cu care nu este de acord.

„Guvernarea nu poate să rămână în reperele defensive, nu putem să cauționăm măsuri care nu au bază corectă, ca OUG 114, unde am avertizat asupra efectelor negative. Nu putem să mergem mai departe cu construcții bugetare care nu au cum să funcționeze. Coaliția a funcționat slab, defectuos”, a mai spus Tăriceanu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:29
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară