Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Rezultate Bacalaureat 2019 toamna. Edu.ro a publicat notele. Verifică AICI!

Laurentiu Ion, 3 septembrie 2019, Ora 10:16

  • print
  • |
rezultate-bacalaureat-2019-toamna-edu-ro-a-publicat-notele-verifica-aici-47524-1.jpg BREAKING NEWS

Rezultate Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă

Rezultatele obținute la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului pot fi verificate AICI! Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019.

Sesiunea de toamnă a început miercuri, 21 august, cu proba scrisă la limba română și s-a încheiat pe data de 2 septembrie, cu proba orală la limba străină. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi au provenit din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi au venit din promoţiile anterioare.

Rezultatele obținute în vară, cele mai slabe din ultimii cinci ani

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

În vara anului 2019 s-a înregistrat una dintre cele mai slabe promovabilități din ultimii ani, după ce doar 67,2% dintre elevii înscriși la Bacalureat l-au și promovat. La Bacalaureatul din vară au participat peste 130 de mii de absovenți de liceu. În 2018, rata de promovabilitate înaintea depunerii contestațiilor a fost de 67,7%.

Fruntașii Bacalaureatului au fost clujenii, unde rata de promovabilitatea a depășit 80%, în vară. Cele mai rușinoase scoruri au fost înregistrate în județele Ilfov, 38,4% și Giurgiu, 47,3%. Procentul mic al promovabilității a fost considerat profund nemulțumitor de Ecaterina Andronescu, pe atunci ministru al Educației, care a declarat după afișarea rezultatelor din 8 iulie că este consecința directă a intrării la licee a multor elevi care au avut în gimnaziu note de 2, 3 sau 4.

 

EDITORIAL

Se califică PSD pentru un 7-0?

Se califică PSD pentru un 7-0?

Este uluitor cum au căzut zarurile. Așa cum au căzut, PSD, cu toate frământările sale interne, are toate șansele să bată la scor în București. Este posibil să facă un 7-0. Cu alte cuvinte, să ia toate primăriile de sector și Primăria Generală a Capitalei. Pentru frontul anti-PSD, căruia niciodată nu am să-i spun Dreapta rom&ac ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:38
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă