Stanga
Dreapta

Primarul oraşului Bragadiru, Gabriel Lupulescu mesaj pentru cetăţeni!

Bogdan Ionescu, 24 februarie 2023, Ora 13:23

  • print
  • |
primarul-orasului-bragadiru-gabriel-lupulescu-mesaj-pentru-cetateni-51502-1.jpg

Dragii mei,

 

În următoarea perioadă, în Cartierul Independenței, va fi implementat un amplu proiect de sistematizare rutieră. Lucrările au ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de circulație pentru toți participanții la trafic, creșterea siguranței cetățenilor și fluidizarea traficului rutier în zonă.

 

Pentru fluidizarea traficului, se vor introduce sensuri unice pe mai multe segmente de drum unde lățimea străzii nu permite circulația în ambele sensuri. Sensurile unice vor fi implementate pe străzile Speranței, Colinei, Columnelor, Aleea Biruinței, Demnității, Dezrobirii, Armistițiului, Movilei, Freamătului, Smardan și Idealului.

Tot in Cartierul Independentei vor fi amenajate 9 stații noi de autobuz, care vor asigura un acces facil la mijloacele de transport în comun pentru locuitorii din zonă. În plus, trecerile de pietoni din jurul acestor stații vor fi amenajate cu lămpi intermitente, care vor îmbunătăți semnificativ vizibilitatea și vor preveni eventualele accidente.

Pentru a crește gradul de siguranță pentru pietoni, s-a propus introducerea de treceri de pietoni denivelate pe majoritatea străzilor din Cartierul Independenței, având în vedere numărul mare de accidente rutiere în care au fost implicați pietoni. Aceste treceri vor determina conducătorii auto să respecte viteza legala in zonele rezidențiale. Proiectul a fost elaborat în conformitate cu normele tehnice utilizate în America de Nord și Europa, fiind deja implementat cu succes în Statele Unite și în alte zone din România.

Toate aceste măsuri pentru sistematizare rutieră și creșterea siguranței din Cartierul Independenței au fost avizate și aprobate de către Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov-Serviciul Poliției Rutiere.

Dezvoltarea unui oraș presupune o infrastructură rutieră modernă, care să ofere nu doar condiții bune de trafic, ci mai ales siguranță atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. În acest sens, începând cu luna martie, vom demara ample lucrări de asfaltare și modernizare pe străzile: CRISUL REPEDE, DUNĂRII, CELOFIBREI TRONSON 2, LIBERTĂȚII, MONUMENTULUI, JADULUI, DIAMANTULUI, TOAMENI, IERNII, TOPORAȘI, VIILOR, ALUNULUI ȘI GLIEI.

 

Cu ajutorul unei finanțări în valoare de 12.372.721 lei, asigurată de programul Anghel Saligny, vom continua lucrările de modernizare a sistemului rutier și de colectare a apelor pluviale pe 14 străzi din cartierul Independenței: SMÂRDAN, ORIZONTULUI, DREPTĂȚII, DEZROBIRII, DEMNITĂȚII, PLEVNEI, SIMBOLULUI, OFRANDEI, VITEJIEI, CAPORALULUI, NEAMULUI, EROILOR, RAHOVEI ȘI SPERANȚEI.

 

Totodată, anul acesta vom deschide noi șantiere pentru lucrări de infrastructură edilitară, care vor viza realizarea sistemelor de canalizare pluvială și construcția de noi rețele de distribuție a apei potabile și de transport a apelor uzate. Aceste proiecte includ un număr de 66 de străzi, cu o lungime totală de aproximativ 20.000 de metri liniari

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:03
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară