Stanga
Dreapta

MISTERUL celor 431 de cazuri de infectare raportate astăzi în România, dezlegat

ZiarulAtak.ro, 3 mai 2020, Ora 19:25

  • print
  • |
misterul-celor-431-de-cazuri-de-infectare-raportate-astazi-in-romania-dezlegat-48029-1.jpg

Astăzi, au fost raportate oficial un număr de 431 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în România. Acestea nu sunt însă în totalitate cazuri de infectare din ultimele 24 de ore, existând o explicație simplă pentru acest număr mare raportat astăzi. 

Totul ține de sistemul de raportare care s-a schimbat în România începând cu luna mai. 

"Practic, nu s-a schimbat nimic. În medie a rămas tot același număr de infectări pe zi. Ce s-a schimbat de fapt este sistemul de raportare. Până la 1 mai, Institutul Național de Sănătate Publică avea un om care introducea numărul de cazuri noi din toată țara. De la 1 mai, raportarea a trecut la Direcțiile de Sănătate Publică, așadar la aproximativ 40 de oameni care fac munca aceasta de introducere a datelor. Practic, un singur om introducea 400 de documente pe zi, iar ceilalți nu au reușit să introducă 10-20 documente, deci nu au finalizat un volum mult mai mic de muncă. Au lăsat de pe o zi pe alta și au ajuns să le introducă abia astăzi în sistemul de raportare," a explicat Val Vâlcu. 

De altfel, chiar Grupul de Comunicare Strategică menționeză astăzi în raportul trimis presei faptul că "numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu". 

 

EDITORIAL

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zi ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:12
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă