Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Medicul Alexandru Rafila nu recomandă testarea anticorpilor după vaccinare

Claudia Ioana, 18 mai 2021, Ora 08:18

  • print
  • |
medicul-alexandru-rafila-nu-recomanda-testarea-anticorpilor-dupa-vaccinare-48577-1.png BREAKING NEWS

Profesorul Alexandru Rafila afirmă că realizarea unor analize pentru testarea anticorpilor în cazul persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19 nu ar trebui să reprezinte „o rutină”, el menţionând că ar recomanda realizarea unor astfel de analize persoanelor care au deficite imunologice sau care urmează tratamente imunosupresive.

 

Întrebat , într-o conferinţă de presă la Tîrgu Mureş, dacă este bine ca persoaele care se vaccinează anti-COVID să facă analize pentru a determina dacă organismul a produs sau nu anticorpi, medicul Alexandru Rafila a răspuns că ar recomanda acest lucru unor categorii de bolnavi.

„Este o opţiune personală, nu e niciun fel de recomandare în acest sens. Mai degrabă aş recomanda acest lucru persoanelor care au deficite imunologice, care urmează tratamente imunosupresive, fie din cauza unei boli de fond, de exemplu o boală autoimună sau o neoplazie la care într-adevăr răspunsul imun este afectat, seroconversia care se produce după vaccinare poate să fie întârziată sau foarte scăzută. Există deja discuţii şi o să beneficiem şi noi de experienţa sau de studiile din alte state unde anumite categorii de persoane pot fi vaccinate şi cu a treia doză. Deci sunt situaţii particulare. În mod curent însă, testarea pentru tipul de anticorp nu ar trebui să constituie o rutină”, a afirmat Alexandru Rafila.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:15
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară