Stanga
Dreapta

Exclusiv: Mâncare scumpă și proastă pe litoral

ziarulatak.ro, 20 august 2019, Ora 09:11

  • print
  • |
mancare-proasta-47471-1.jpg Exclusiv

 

 

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele șapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat în săptămâna 5 – 11 august, anunță ANSVSA.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unități. Controalele au vizat 167 de unități de alimentație publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unități de procesare lapte și o unitate de produse congelate.

În urma acestor controale s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și nemenținerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unități, respectiv 13 restaurante, 6 unități tip fast-food, 6 unități tip bufet, o rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie și 1 unitate procesare lapte, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 351.000 de lei. Totodată, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de procesare lapte și o unitate tip fast-food.

De asemenea, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:43
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară