Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: În septembrie, am putea avea peste 1.500 de cazuri de COVID pe zi

Laurentiu Ion, 23 iulie 2021, Ora 13:52

  • print
  • |
in-septembrie-am-putea-avea-peste-1-500-de-cazuri-de-covid-pe-zi-48837-1.png BREAKING NEWS

 

Numărul tinerilor care s-au infectat cu coronavirus în ultimele două săptămâni este ridicat şi chiar dacă vorbim de o creştere lentă numărul cazurilor zilnice ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie.

 

Previziunea sumbră vine de la medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, iar asta se poate întâmpla dacă nu se vor vaccina mai mulți oameni.

"În ultimele două săptămâni se constată o ușoară creștere a mediei cazurilor pe fiecare săptămână.

Practic dacă ne uităm în ultimele două săptămâni, pe grupe de vârstă, constatăm că sub 40 de ani există o creștere importantă, chiar de circa 120%, a numărului de cazuri", a spus dr. Gheorghiță.

"Pe lângă această creștere lentă, pe care am observat-o și la celelalte valuri, la un moment dat urmează o creștere exponențială.

În perioada următoare observăm o creștere progresivă, lentă, a numărului de cazuri, însă această predicție ne arată că e posibil, la jumătatea lunii septembrie, să ajungem la un număr mult mai mare de cazuri. Mai ales că nu avem încă un prag de imunitate colectivă atins la nivel național", a adăugat el.

Întrebat la câte cazuri zilnice am putea ajunge la jumătatea lunii septembrie, Gheorghiță a vorbit de 1.5000 de astfel de situaţii.

"Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare".

"Sunt județe, inclusiv Municipiul București, unde rata de imunizare colectivă este peste 60%. Cu toate acestea, avem în continuare populație vulnerabilă nevaccinată, ceea ce ne expune unui risc crescut de îmbolnăviri și de a dezvolta forme severe și de decese", a atras atenţia medicul.

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:08
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă