Stanga
Dreapta

Exclusiv: Poliţia din Leipzig a cerut hotelurilor să anunţe când cazează români

Gheorghe George, 22 august 2019, Ora 09:36

  • print
  • |
diaspora-47476-1.jpg Exclusiv

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, transmite, miercuri, că a aflat cu îngrijorare că poliţia din Leipzig a cerut hotelurilorsă anunţe când cazează români şi precizează că este inacceptabil ca românii să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare.

„Am aflat cu surprindere și îngrijorare că la Leipzig, în Germania, Poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români.Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care calătoresc în Germania să fie supuși unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toți, ca popor, într-o lumină nefavorabilă și nedreaptă”, transmite ministrul pentru Românii de Pretutindeni, într-un comunicat de presă postat pe site.

Natalia Intotero precizează că în Germania trăiesc peste 850.000 de români și persoane de origine română, reprezentând a cincea minoritate din această țară.

„Românii sunt bine integrati și fac cinste României aducând, în același timp, plus valoare țării-gazdă. Urmărim îndeaproape această situație îngrijorătoare, menținând legătura cu MAE și cu misiunea diplomatică a României la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe lângă autoritățile din Leipzig. Situația este cunoscută și de către doamna premier Viorica Dăncilă, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum și informări legate de evoluțiile ulterioare”, potrivit sursei citate.

Ministrul evidențiază că românii sunt cetățeni europeni și au drepturi egale cu cele ale cetățenilor din statele de reședință sau din statele unde călătoresc sau studiază.

„Orice formă de discriminare este contrară valorilor europene la care toate țările membre ale Uniunii Europene au aderat”, conchide Intotero.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară