Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Deputat PSD: „Simt că-mi iau indemnizația degeaba”

Marian Vasile, 22 februarie 2021, Ora 18:38

  • print
  • |
deputat-psd-simt-ca-mi-iau-indemnizatia-degeaba-48472-1.jpg BREAKING NEWS

·         Un parlamentar poate încasa până la 50.000 de lei pe lună

·         Indemnizaţia unui deputat poate ajunge la 13.993 lei

·         Un senator primeşte o indemnizaţie maximă de 13.114 lei

·         Parlamentarii primesc şi o sumă forfetară pentru funcţionarea cabinetului

·         Parlamentarii au bani de cazare, telefon şi maşină

·         Cei care nu locuiesc în Bucureşti primesc încă 2% din salariu pe zi

Guvernul a luat urma banilor încă din decembrie, de la instalare. Nu i-a găsit, încă. De două luni a avut nevoie să întocmească un buget, de austeritate, zic unii. S-au bucurat pentru marele succes cu tăierea pensiilor parlamentarilor, care produce o economie subțire. Dar, când vine vorba despre indemnizațiile pe care le iau aleșii lună de lună, toată lumea tace mâlc. Deputatului PSD, Bogdan Gruia, îi prinde bine salariul. E decent, spune el.

Bogdan Gruia, deputat PSD: „Câștig mai bine decât câștigam înainte, este un adevăr. E decent acest venit și cred că e unul mulțumitor pentru cine poate să ducă o viață decentă în România.”

Raoul Trifan de la USR a intrat în politică, pentru că vrea să facă ceva pentru țară, spune el. Dacă ar fi vrut mai mulți bani, ar fi emigrat.

Raoul Trifan, senator USR: „Față de cât câștigam înainte, acum câștig mai puțin. Indemnizația este mai mică. Noi, cei care suntem mai noi în politică, nu cred că am făcut pasul spre politică pentru bani. Pentru că, dacă voiam bani, în primul rând, emigram.”

Aproape 50.000 de lei pot ajunge lunar în buzunarul unui parlamentar: 10.000, indemnizația unui simplu parlamentar, 9.000 pentru cazare și alte 20.000 de mii pentru funcționarea cabinetului. Pe 1 aprilie, anul trecut, a fost depus un proiect care ar fi tăiat 25% din aceste sume. Proiectul a ajuns la sertar. Concluzia vine de la Gabriel Zetea: „Îmi iau indemnizația degeaba”.

Gabriel Zetea, deputat PSD: „Personal, simt, cumva, că-mi iau indemnizația de parlamentar aproape degeaba. Pentru că nu muncim, nu producem.”

 

EDITORIAL

 „Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

„Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

  „Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”,  ne deplasăm zilnic între casă şi serviciu, muncim de cele mai multe ori fără nicio tragere de inimă, îngropându-ne pasiunile sau adevăratele talente, în spatele unor joburi anoste, de la care nu aşteptăm nimic decât salariul modic dar sigur, pe ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:23
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă