Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Dan Voiculescu: "Șomajul – o bombă cu ceas!"

Gheorghe George, 27 noiembrie 2020, Ora 14:04

  • print
  • |
dan-voiculescu-omajul-o-bomba-cu-ceas-48343-1.jpg BREAKING NEWS

Profesorul Dan Voiculescu a făcut pe blogul său o analiză a cifrelor şomajului în România, în această perioadă, iar efectele sunt dezastruoase. Acesta avertizează că dacă problema locurilor de muncă nu devine o prioritate naţională, vom avea o criză socială explozivă.

"La sfârșitul anului 2019, șomajul în România era sub 4% (3.9%). 

Pentru finalul anului în curs se prognozează o rată a șomajului spre 8%! Iar această cifră nu cuprinde sutele de mii de români întorși în țară la începutul pandemiei și nici situația incertă a contractelor suspendate. 

Analizând datele concrete, se poate estima că, în realitate, România se confruntă cu un şomaj real de aproximativ 10%. Cifra este alarmantă.

Efectele nocive ale șomajului – presiunea pe bugetul public, scăderea nivelului general de trai, deprecierea globală a poziției angajatului în raport cu angajatorul, tensiuni sociale etc. – sunt discrete pe termen scurt. Însă, pe măsură ce timpul trece, iar rezervele individuale și ale statului se consumă, impactul general asupra economiei și societății poate deveni devastator.

O cifră a șomajului de 10% este imposibil de administrat, pe termen lung, cu o economie în declin și un buget public afectat de un deficit record. 

Fără a dori să alarmez pe nimeni, semnalez că, dacă nu transformăm crearea de locuri de muncă într-o prioritate națională, în mai puțin de șase luni ne vom confrunta cu o criză socială explozivă!"

 

EDITORIAL

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Programul de Revelion al TVR a stîrnit mare zarvă într-o anume parte a presei și a politicii. Deputatul Iulian Bulai, din al cărui CV am înțeles că și-a petrecut viața trecînd dintr-o țară între-alta, în funcție de misiuni, a cerut plecarea Doinei Gradea, pe motiv că scheciurile lui Mugur Mihă ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

05:55
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă