Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Dacă nu începea războiul, le rugineau armele prin depozite. Se vinde tot ce înseamnă arme ,de la rachete şi tancuri la şurie şi bricege. UE finanțează apărarea împotriva Rusiei cu 450 milioane de euro

Bogdan Ionescu, 21 martie 2022, Ora 11:16

  • print
  • |
daca-nu-incepea-razboiul-le-rugineau-armele-prin-depozite-se-vinde-tot-ce-inseamna-arme-de-la-rachete-si-tancuri-la-surie-si-bricege-ue-finanteaza-apararea-impotriva-rusiei-cu-450-milioane-de-euro-50388-1.jpg BREAKING NEWS

 

Pentru prima dată în istoria sa, UE finanțează cumpărarea de arme și ajută Ucraina cu 450 de milioane de euro și 50 de milioane pentru carburant și alte produse de necesitate. 

Vladimir Putin a reușit să scoată UE din inerție și mai ales din intențiile sale pur pacifice. La fel, pentru prima dată după 70 de ani, Germania a autorizat trimiterea de arme, iar Suedia a ieșit din neutralitate. 

Europa se mobilizează pentru Ucraina și mai ales pentru ea însăși, neștiind exact care sunt intențiile Kremlinului în ceea ce o privește.

Banii provin din "Facilitatea pentru Pace" a UE. Armele pe care UE le va cumpăra vor fi bazate în Polonia care le va distribui apoi Ucrainei.

Decizia a fost luată în 27 februarie seara în cursul unei reuniuni extraordinare a miniștrilor de externe UE.

Tabuul conform căruia UE nu-și poate folosi resursele proprii pentru a livra arme unei țări care este agresată tocmai a căzut”, a declarat duminică seară la Bruxelles șeful diplomației europene Josep Borrell.

Iar pe parte bilaterală, țările europene trimit arme și muniție în Ucraina după consultarea avută între liderii NATO în urmă cu două zile. Germania și Suedia au surprins opinia publică internațională cu acest gest, dar lor li se alătură Belgia, Franța, Polonia și multe altele. 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:20
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară