Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu la paranghelia lui George Simion

Gheorghe George, 24 septembrie 2022, Ora 11:33

  • print
  • |
cartitele-aur-din-presa-ciutacu-turcescu-dan-diaconescu-la-paranghelia-lui-george-simion-51105-1.jpg BREAKING NEWS

Paranghelie mediatică la nunta deputatului George Simion, care are loc în comuna Măciuca, județul Vâlcea. Mai mulți jurnaliști compromiși sau controversați au ținut să fie prezenți la nunta propagandistică a liderului AUR. Tonul l-a dat Robert Turcescu (ofițer acoperit auto-„detonat” în direct), care a și postat pe Facebook, cu mândrie, mai multe fotografii alături de doi condamnați penal (Dan Diaconescu, Mirel Palada), de o trompetă putinistă (Victor Ciutacu, fost înalt dregător în Guvernul Năstase) și de un anarhist anti-occidental (mirele George Simion).

Fraierii afară, ei la un resort de lux

Fotografiile publicate de Robert Turcescu au fost realizate la resortul de lux Forest Retreat & Spa din comuna Măciuca, unde o noapte de cazare costă 700 de lei (peste 140 de euro).

Primul care a intrat în scenă, a fost manglitorul sef Dan Diaconescu, fostul patron al televiziunii OTV (între timp închisă) și fondator al partidului PP-DD (între timp dizolvat). Diaconescu s-a prezentat ca „martor” (printre mulții nași) la nunta lui Simion. Cei doi au făcut un fel de ștafetă: electoratul lui Dan Diaconescu, din 2012, se regăsește acum masiv în AUR (după ce se închegase în PUNR-ul lui Ceontea/Gavra și în PRM-ul lui C. V. Tudor). Dan Diaconescu a fost condamnat penal, în 2015, la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantajarea unui primar. În prezent este eliberat condiționat, având interdicție de a activa în mass-media.

Apoi a apărut Robert Turcescu, unul dintre puținii jurnaliști milionari (în euro) din România. Acesta a șocat în 2014 când, într-o emisiune la B1 TV, (unde era angajat), a declarat în direct că a fost ofițer acoperit, cu gradul de locotenent-colonel. Asta nu l-a oprit să ajungă ulterior consilier general la Primăria Capitalei și deputat, sub steagul PMP (partidul lui Traian Băsescu). Cariera lui politică a luat sfârșit în 2020, după mai multe eșecuri electorale. Turcescu a revenit în presă, la Evz.ro (deținut de condamnatul penal Dan Andronic) și apoi la B1 TV. În ultima vreme s-a remarcat prin ura față de USR și prin apropierea de gruparea rusofilă AUR-Simion-Șoșoacă, colportând teorii pe placul Moscovei.

Pe Victor Ciutacu l-a băgat în cadru România TV, televiziunea de propagandă care-i plătește regește prostituția mediatică. Ciutacu a avut câteva intervenții de la Măciuca, în cadrul cărora s-a manifestat ca un agent de propagandă al AUR și al lui George Simion. Ciutacu a fost angajat, cu o funcție importantă, în Guvernul Năstase (2000-2004). La RTV, Ciutacu e angajatul fugarului penal Sebastian Ghiță. Lăcomia și-a exersat-o nu doar în relația cu banii murdari ai lui Ghiță (mare „căpușă” bugetară), ci și când a apelat la o locuință socială a Primăriei Capitalei, de care a ținut cu dinții și când s-a mutat într-un penthouse de 330 de metri pătrați.

De la Măciuca n-a lipsit Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, individ condamnat penal la 6 luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 5.000 de euro după ce l-a lovit cu pumnii, în pauza de publicitate a unei emisiuni la B1 TV, pe Mihai Goţiu, senator USR, în 2017.

„Gazda” George Simion este președintele partidului naționalist-extremist AUR, care urmărește o agendă pro-rusă, anti-occidentală, cu accente anarhiste. Simion s-a remarcat ca lider de galerie pe stadioanele de fotbal, unde a produs numeroase momente tensionate și încăierări cu jandarmii. Prin AUR, George Simion a introdus în Parlament mai multe personaje penale, unele cu condamnări definitive. În prezent, Simion are interdicție de a intra în Republica Moldova, până în 2023. La Măciuca, el s-a îmbrăcat în stilul lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul fascist al Mișcării Legionare din anii ’30. De altfel, George Simion l-a luat ca model pe Zelea Codreanu și în privința organizării unei nunți la care să participe „tot poporul”.

George și Ilinca Simion, la Măciuca

La Măciuca au ajuns, sâmbătă, și vuvuzelele Adriana Bahmuțeanu și Codruța Cerva, anarhiste promovate intens de RTV în timpul pandemiei de Covid-19, dar și agitatoare pro-ruse după invadarea Ucrainei de către trupele Moscovei.

Efortul propagandistic pro-AUR la care s-au înhămat Robert Turcescu, Victor Ciutacu, Dan Diaconescu și Mirel Palada a fost dublat de reporterii de teren care, îmbrăcați în costume populare (ie, maramă, ițari etc.) – așa cum le-a cerut Simion -, i-au ridicat ode grețoase „marelui apărător al tradițiilor românești” în fața influențelor occidentale.

Slujba de la cununia religioasă, în biserica de lemn improvizată la Măciuca, a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vocea numărul 1 a Moscovei în Biserica Ortodoxă Română.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:14
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară