Stanga
Dreapta

Vești bune pentru profesori! Sorin Cîmpeanu susține majorarea salariilor din 2022

Gabriela M Bogdan, 7 decembrie 2021, Ora 12:30

  • print
  • |
ve-ti-bune-pentru-profesori-sorin-cimpeanu-sustine-majorarea-salariilor-din-2022-49821-1.jpg

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține majorarea salariilor profesorilor din 2022. Oficialul Guvernului și-a exprimat punctul de vedere marți.

 

„Suntem în discuții pentru construcția bugetului. Ministerul Educației are o poziție foarte clară, este nevoie de nevoie de resurse pentru acoperirea acestor cerințe. Pe de altă parte, la nivelul guvernului, la nivelul țării, avem asumat un deficit de 5,84% din PIB pe cash sau de 6,2% din PIB în calculul ESA.

Va trebui să vedem care sunt posibilitățile, în raport cu cerințele care sunt foarte bine definite. Oricum, vor fi găsite soluții, chiar dacă este posibil să avem soluții care să fie aplicate de la 1 ianuarie și soluții care să fie aplicate pe parcursul anului.

(…) Încă din luna octombrie s-a prevăzut de comun acord că Guvernul României și sindicatul vor găsi soluții la această solicitare. Nu vom putea face atractivă profesia de dascăl dacă nu avem salarii atractive”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reacția lui Sorin Cîmpeanu a venit după ce profesorii au avertizat că pregătesc o grevă generală dacă nu vor primi majorările salariale promise de ani de zile.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:39
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară