Stanga
Dreapta

Vești bune pentru pensionari. Odată cu valul de scumpiri din România, Guvernul sprijină persoanele cu venituri sub 1500 de lei

Gabriela M Bogdan, 16 mai 2022, Ora 12:17

  • print
  • |
ve-ti-bune-pentru-pensionari-odata-cu-valul-de-scumpiri-din-romania-guvernul-sprijina-persoanele-cu-venituri-sub-1500-de-lei-50658-1.jpg

 

Vești bune pentru pensionari și salariați. Odată cu valul de scumpiri din România, Guvernul a decis să sprijine persoanele care au venituri sau pensii sub 1500-1600 de lei. Câți bani vor primi de la stat românii și când se va întâmpla asta?

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă vrea să ia noi măsuri pentru a contrabalansa scumpirile. Astfel, se vor oferi sume de bani pensionarilor și salariaților cu venituri sub 1500-1600 de lei.

În cazul în care aceste demersuri vor trece de vot, românii nu vor primi banii lunar. Intenția  este ca suma să se dea o singură dată. Acesta este unul dintre scenariile pe care le are în vedere Guvernul. În acest moment nu se știe care va fi valoarea acestui ajutor financiar alocat.

Este însă mai mult ca sigur că el va fi după modelul celui din iarnă, când pensionarii au primit acel ajutor împotriva scumpirilor. Comparativ cu luna martie 2022, în aprilie, prețurile de consum au crescut cu 3,7%. BNR a apreciat, anterior, că în al doilea trimestru din 2022 prețurile vor depăși marginal o creștere de două cifre.

Când vor beneficia românii de ajutorul financiar

De acest ajutor vor beneficia nu doar pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei, ci și salariații plătiți cu salariul minim pe economie, adică 1.524 lei net sau 2.550 lei brut. Românii vizați ar urma să primească acest ajutor financiar pe la jumătatea anului, după rectificarea bugetară.

Din păcate, se înregistrează o inflație record de 13,8% din datele INS. Din acest motiv,  Guvernul nu va permite să vină cu ajutoare pe termen lung.

Inflația din România a crescut

În luna aprilie 2022, inflația a ajuns la 13,8%, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică. Această cifră este mult peste așteptările Băncii Centrale. Estimările inițiale erau că inflația va ajunge la 12% la jumătatea anului. Inflația în aprilie a crescut cu aproape trei procente față de luna martie, când a fost 10,15%. În luna februarie, rata anuală a inflației era 8,53%.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:04
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară