Stanga
Dreapta

Social-democrații îl atacă din nou pe ministrul Virgil Popescu: „Pe piața de energie lipsește marfa. Să nu se mai mire ministrul că prețurile sunt mari”

Gabriela M Bogdan, 20 septembrie 2022, Ora 11:32

  • print
  • |
social-democratii-il-ataca-din-nou-pe-ministrul-virgil-popescu-pe-piata-de-energie-lipse-te-marfa-sa-nu-se-mai-mire-ministrul-ca-preturile-sunt-mari-51069-1.jpg

Social-democrații îl atacă din nou pe ministrul Virgil Popescu în legătură cu criza din energie și spun că pe piață lipsește marfa și nu se încheie contracte, situație în care prețurile cresc. În aceste condiții, PSD susține că încheierea rapidă la prețuri corecte de contracte bilaterale reprezintă soluția la aceste probleme.

 Social-democrații transmit, prin vocea purtătorului de cuvânt Ștefan Radu Oprea, că ordonanța pe energie aduce mai multe elemente de noutate, importantă fiind prevederea care obligă companiile producătoare de energie (Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CEO etc.) să încheie contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile mari.

 "Asta înseamnă mutarea volumelor de energie tranzacționate de pe piața zilei următoare PZU, acolo unde se înregistrează acele valori extrem de mari (speculative), pe piața contractelor bilaterale unde prețurile ar trebui să reflecte costurile de producție și un profit decent. Volumul tranzacționat pe PZU ajunsese la 50%, adică jumătate din cantitatea de energie consumată în România", scrie Ștefan Radu Oprea, într-o postare pe Facebook.

 El explică cum se încheie aceste contracte bilaterale, respectiv prin mandatarea de către ministrul energiei a reprezentanților statului în AGA companiilor menționate, pentru a realiza planurile de vânzare pe 5 ani și a semna contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile din România.

"Deci, Virgil Popescu are foarte mult de lucru, trebuie să mandateze reprezentanții statului în regim de urgență.

 Astăzi, pe piața energiei lipsește marfa, nu se încheie contracte. Să nu se mai mire ministrul Popescu că prețurile furnizorilor sunt mari. Legile pieței libere (sau liberalizată, care îi place atât de mult ministrului Popescu) spun că în lipsa ofertei prețurile cresc.

Încheierea rapidă a contractelor bilaterale, la prețuri corecte, este soluția care ar tempera creșterea prețurilor la energie prin recâștigarea încrederii furnizorilor, companiilor și clienților casnici.

Deci, la muncă, dle. Virgil Popescu!", este mesajul purtătorului de cuvânt al PSD.


 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:46
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară