Stanga
Dreapta

România protestează. După profesori, au anunțat greve polițiștii și CFR-iștii. Medicii îi susțin

Gabriela M Bogdan, 30 mai 2023, Ora 11:09

  • print
  • |
romania-protesteaza-dupa-profesori-au-anuntat-greve-politi-tii-i-cfr-i-tii-medicii-ii-sustin-51713-1.jpg

România trece printr-o situație la care guvernanții nu s-ar fi așteptat. Profesorii au dat „startul” grevelor, în urmă cu o săptămână. Ulterior, angajații CFR au ieșit să protesteze, fiind nemulțumiți de promisiunile nerespectate. Acum a venit rândul polițiștilor care vor să stea în fața Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Muncii până când doleanțele le vor fi ascultate. 

SNPPC a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia anunță că angajații MAI nu doar că vor începe protestele, ci sunt dispuși inclusiv să blocheze întreg sistemul dacă dorințele nu le sunt ascultate. Toate cele 74 de organizații din țară au stabilit două revendicări principale pentru care sunt dispuse să lupte.

„Având în vedere:

Situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă, zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor ocupaționale (militare), salarizare precară în Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017 SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinările medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă”, se arată în comunicat.

Ce revendicări au polițiștii pentru a nu bloca sistemul

Cele două revendicări principale stabilite de către oamenii legii sunt:

-aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023;

-scoaterea Legii 223/2015 din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență)

Într-o primă etapă, SNPPC va organiza și desfășura proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00. Ulterior, manifestațiile vor fi extinse la Guvern, Comisia Europeană (sediul din București) și Camera Deputaților.

 

 

Polițiștii din penitenciare intră în grevă

Marți, 30 mai, polițiștii din penitenciare intră în grevă japoneză. Miercuri, vor lucra doar 2-4 ore, după care vor bloca închisorile, potrivit datelor transmise de către Federația Sindicatelor sin Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

„Poliţiştii de penitenciare îşi vor desfăşura marţi activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR.

Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. 

Miercuri, 31.05.2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă.

Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, se arată într-un comunicat al FSANP.

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară