Stanga
Dreapta

Program gratuit pentru elevele care doresc să-şi dezvolte abilităţi de IT

Gabriela M Bogdan, 27 septembrie 2022, Ora 12:53

  • print
  • |
program-gratuit-pentru-elevele-care-doresc-sa-si-dezvolte-abilitati-de-it-51113-1.jpg

Elevele din România cu vârste între 8 şi 18 ani pot învăţa să dezvolte aplicaţii de mobil care abordează teme precum sărăcia, educaţia sau sănătatea, dar şi să realizeze un plan de afaceri, în cadrul unui program internaţional cu participare gratuită.

Potrivit unui comunicat de presă, elevele pot participa apoi cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul programului, la competiţia Technovation Girls şi pot câştiga premii, alături de recunoaştere internaţională.

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 şi 18 ani abilităţile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare şi lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internaţional gratuit, desfăşurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă uşurinţă pot să dezvolte aplicaţii, dobândesc noi cunoştinţe şi leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor şi părinţilor, folosind materialele gratuite puse la dispoziţie, fetele învaţă să dezvolte aplicaţii pentru mobil care abordează şi rezolvă probleme
din lumea reală. Elevele învaţă cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicaţii de mobil şi proiecte de Inteligenţă Artificială”, se arată în comunicatul transmis de organizatori, Asociaţia Adfaber.

La program pot participa echipe formate din maxim cinci fete.

Programul Technovation Girls prezintă trei divizii pentru participante: divizia pentru începătoare pentru fete între 8 şi 12 ani, divizia junioare pentru fete între 13 şi 15 ani, divizia senioare pentru fete între 16 şi 18 ani. Se mai pot înscrie şi mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiţiei. Aceştia pot fi părinţi, profesori sau angajaţi în domenii IT.

Elevele pot alege să dezvolte aplicaţii de mobil care se adresează, la alegere, uneia dintre următoarele teme: sărăcie, mediul înconjurător, pace, egalitate, educaţie, sănătate.

Competiţia Technovation Girls este organizată anual în România de Asociaţia Adfaber şi încurajează elevele să aleagă o carieră în industria tehnologiei.

Participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie. Au la dispoziţie un plan complet pentru crearea proiectului şi pot fi îndrumate de mentori, profesori sau părinţi.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

05:17
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară