Stanga
Dreapta

Primarul Timișoarei se opune carantinei de noapte în weekend: „Ar fi descurajant!”

Gabriela Mihai, 23 septembrie 2021, Ora 12:08

  • print
  • |
primarul-timi-oarei-se-opune-carantinei-de-noapte-in-weekend-ar-fi-descurajant-49380-1.jpg

 

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, se opune carantinei de noapte în weekend, măsură care va intra în vigoare în localitate de vineri seară și care a fost anunțată de Florin Cîțu penru localitățile unde rata de infectare trece de 4 la mia de locuitori. El a spus că ar fi descurajant să se impună restricții celor care au făcut vaccin anti-Covid, pentru că asta ar descuraja vaccinarea.

Timișoara intră în carantină de noapte în weekend, după ce rata de infectare Covid a ajuns miercuri la 4,49 cazuri la mia de locuitori. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să se închidă la ora 18:00 în localităţile unde rata de incidenţă trece de 4 cazuri la mia de locuitori. 

"Suntem în altă situație decât în primăvară. Avem o parte din populație vaccinată. Dacă ne uităm la situația din Spitalul Victor Babeș, 97% din internați sunt nevaccinați. De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccin?

Nu ar trebui să fie afectați de restricții cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

De ce acum de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricții generale care să omoare economia", a declarat Dominic Fritz.

Primarul a spus că nu a discutat cu membrii Guvernului despre aceste probleme, așa că măsura se va aplica în Timișoara din acest weekend.

El  afirmat că nu mai face parte din Comitetul Județean pentru situații de urgență, pentru că edilii nu mai fac parte din această structură. Primarul a cerut Comitetului Județean să rectifice aceste reguli.

"Nu e o decizie liberă ce se poate lua de un comitet județean. Este o HG care stabilește aceste praguri. După pragul de 6 vedem deja antamat restricții care nu fac diferența între vaccinați și nevaccinati", a declarat el

În plus, primarul adăugat că în Timișoara, nivelul de testare este ridicat, al doilea că nivel după București, fiind urmat de Cluj.

"În Cluj Napoca, și Emil Boc cere să includem rată de testare în aceste praguri. Nu se poate că cei cinstiți să fie pedepsiți cu restricții generaliste care descurajează vaccinarea", a spus Fritz.

 

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:41
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă