Stanga
Dreapta

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 5% miercuri, prefigurând o criză a aprovizionării

Gabriela Mihai, 12 mai 2022, Ora 12:20

  • print
  • |
preturile-petrolului-au-crescut-cu-aproape-5-miercuri-prefigurand-o-criza-a-aprovizionarii-50641-1.jpg

 

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 5% miercuri, după un declin de aproape 10% în ultimele două sesiuni, susţinute de preocupările privind aprovizionarea, pe fondul reducerii fluxurilor de gaze ruseşti către Europa, în timp ce Uniunea Europeană a lucrat la obţinerea sprijinului statelor membre pentru un embargo asupra petrolului rusesc.

 

Fluxurile de gaze ruseşti către Europa prin Ucraina au scăzut cu un sfert după ce Kievul a oprit utilizarea unei rute majore de tranzit, dând vina pe interferenţa forţelor ruse de ocupare. Este pentru prima dată când exporturile prin Ucraina au fost perturbate de la invazie.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 5,13 dolari, respectiv cu 5%, la 107,59 dolari pe baril, până la ora 16:35 GMT (19:35 ora României).

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 5,68 dolari, până la 105,44 dolari pe baril.

”Bănuiesc că întreruperile livrărilor de gaze din Ucraina au un impact în continuă creştere”, a declarat Jeffrey Halley, analist la casa de brokeraj OANDA.

UE a propus un embargo asupra petrolului rusesc, despre care analiştii spun că ar tensiona şi mai mult piaţa şi ar modifica fluxurile comerciale.

Un vot, care are nevoie de susţinere unanimă, a fost amânat, deoarece Ungaria se opune.

”Preţurile vor continua să crească, mai ales dacă Uniunea Europeană ajunge la un acord pentru a elimina treptat achiziţiile de petrol ruseşti în acest an”, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu peste 8 milioane de barili în ultima săptămână, datorită unei eliberări mari din rezervele strategice, a declarat Administraţia pentru Informaţii Energetice.

Stocurile comerciale de ţiţei au crescut deoarece Casa Albă a ales să inunde piaţa cu petrol pentru a compensa creşterea preţurilor. Cu toate acestea, preţurile combustibililor au continuat să crească odată cu scăderea capacităţii de rafinare şi creşterea cererii de produse la nivel mondial, în timp ce exporturile Rusiei au fost mai mici. Acest lucru a condus marjele de rafinare la niveluri aproape record în Statele Unite.

În ciuda creşterii stocurilor de ţiţei, stocurile de benzină au coborât cu 3,6 milioane de barili în ultima săptămână.

 

 

EDITORIAL

Acum, că a fost tras pe linie moartă,  penibilul  Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

Acum, că a fost tras pe linie moartă, penibilul Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

     Florin Cîţu spune că economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta şi avertizează că o prăbuşire economică este inevitabilă. ”Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4.6%. Cu o prob ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară