Stanga
Dreapta

Numire-cheie pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice

Gabriela M Bogdan, 17 noiembrie 2023, Ora 11:16

  • print
  • |
numire-cheie-pentru-monitorizarea-si-evaluarea-performantelor-intreprinderilor-publice-1.jpg

Mihai Precup, fost secretar de stat la Cancelaria premierului şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a fost numit la conducerea nou înfiinţatei Agenţii pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, pentru un mandat de 4 ani.

„Având în vedere propunerea formulată de secretarul general al Guvernului prin Adresa nr. 20/40.588/M.A. din 13 noiembrie 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/9.022 din 15 noiembrie 2023, realizată în baza Raportului final al Comisiei de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai AMEPIP nr. 112 din 8 noiembrie 2023, înregistrat la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/40.588/M.A. din 9 noiembrie 2023, întocmit în conformitate cu dispoziţiile art. 20 alin. (4) lit. l) din Hotărârea Guvernului nr. 617/2023 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, în temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 42 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic. — La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mihai-Călin Precup se numeşte în funcţia de preşedinte al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice pentru un mandat de 4 ani”, se arată în decizia publicată joi în Monitorul Oficial.

La începutul lunii august, el fusese numit secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Rolul noii agenții

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a fost înfiinţată prin Hotărârea de Guvern 617/2023, ca răspuns la angajamentele României atât în faţa OECD, cât şi în faţa Comisiei Europene. Aproape 1.500 de companii de stat care se află, sub o formă sau alta, în subordinea Guvernului sau a Autorităţilor Publice Locale vor fi monitorizate în termeni de indicatori de performanţă şi management de nou înfiinţata agenţie

Cine este Mihai Precup

În vârstă de 37 de ani, Mihai Precup a urmat cursurile ASE şi ulterior pe cele ale Universităţii Sorbona, unde a obţinut Masterul şi titlul de Doctor în finanţate corporative. Doctoratul a durat opt ani şi a urmărit tema „Impactul crizei financiare asupra evoluţiei investiţiilor în companiile necotate din Europa Centrală şi de Est‟.

După absolvire, Mihai Precup a lucrat peste 11 ani în instituţii financiar-bancare din Luxembourg şi Franţa, inclusiv la Banca Europeană de Investiţii, şi în acelaşi timp a predat cursuri de politică monetară la Universitatea Sorbona în calitate de cadru didactic asociat.

În martie 2022 a întrat în administraţia publică centrală şi a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Un an mai târziu, premierul Ciolacu l-a numit în funcţia de secretar de stat la Cancelaria Primului Ministru.

 

FOTO: economedia.ro

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:59
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară