Stanga
Dreapta

Ministrul educației, reacție „efervescentă” după performanța lui David Popovici: „Ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar”

Gabriela M Bogdan, 21 iunie 2022, Ora 12:13

  • print
  • |
ministrul-educatiei-reactie-efervescenta-dupa-performanta-lui-david-popovici-ne-obliga-sa-sprijinim-cu-programe-concrete-sportul-colar-50807-1.png

 

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a aflat cu „imensă bucurie” despre noul succes al lui David Popovici, care la doar 17 ani a devenit campion mondial la seniori și a doborât un nou record mondial la juniori, și spune că o astfel de performanță al unui elev de liceu „obligă” autoritățile să sprijine cu programe concrete sportul școlar și performerii României.

Considerat înotătorul fenomen al României, David Popovici este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din București. El a devenit, luni, primul sportiv din istoria României care aduce o medalie de aur la un campionat mondial pentru înotul masculin. „Pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite!”, a scris ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

„Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României!”, punctează Sorin Cîmpeanu.

„Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber! David, suntem alături de tine, iar românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste!”, îi transmite ministrul educației tânărului sportiv. 

Marți seara, în jurul orei 19:25, ora României, David Popovici va concura, cel mai probabil, în semifinala de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta. Calificările au loc dimineață, la ora 10:34.

Performanța lui David Popovici a fost salutată și de ministrul sportului, Eduard Novak, dar și de președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:21
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară