Stanga
Dreapta

Miniștrii PNL care ar putea rămâne fără funcții

Gabriela M Bogdan, 6 februarie 2024, Ora 11:54

  • print
  • |
mini-trii-pnl-care-ar-putea-ramane-fara-functii-52086-1.jpg

Raluca Turcan sau Alina Gorghiu ar trebui să renunțe la funcția de ministru ca să poată candida la primărie sau la președinția unui Consiliu Județean. Asta spune o decizie PNL care îi obligă pe președinții de filiale să intre în cursa pentru aceste posturi.

Și alți parlamentari ar fi în aceeași situație, totuși pentru unii s-ar putea face concesii.

Mulți dintre acești președinți de filiale care, conform acestei decizii, ar trebui să meargă către funcția de primar să de președinte de CJ ocupă deja funcții.

De exemplu, printre europarlamentari ar fi Gheorghe Falcă de la Arad, Daniel Buda de la Cluj sau Dan Motreanu de la Giurgiu, care ar trebui să candideze de președinte de Consiliu Județean sau de primar, deși nu doresc acest lucru,  spun surse politice.

 

Atât Daniel Buda cât și Dan Motreanu ar vrea să candideze pentru încă un mandat de europarlamentar. Urmează să vedem dacă pentru cei doi se vot face concesii.

Miniștrii PNL care nu vor funcții în administrația locală

Printre minștri, vizată ar fi Alina Gorghiu care ocupă fotoliul de la Ministerul Justiției și, din informațiile noastre, ar viza un post de europarlamentar, nicidecum o funcție în administrația locală.

Raluca Turcan sau Mircea Fechet - ministrul Culturii, respectiv ministrul Mediului - ar trebui să renunțe la funcțiile pe care le au în Executiv pentru a se îndrepta către administrația locală.

Pe de altă parte, un caz care nu ar fi afectat de această decizie este cel al lui Ilie Bolojan, actual președinte al CJ Bihor, care în continuare vrea să ocupe această funcție.

Și Sebastian Burduja este printre norocoși pentru că deja a anunțat că vrea să candideze pentru primăria Capitalei din partea PNL.

FOTO: news.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:25
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară