Stanga
Dreapta

Lovitură pentru pensionarii din România! Ce se va întâmplă cu pensiile

Gabriela Mihai, 7 decembrie 2021, Ora 11:33

  • print
  • |
lovitura-pentru-pensionarii-din-romania-ce-se-va-intampla-cu-pensiile-49815-1.jpg

 

Institutul Național de Statistică a publicat valoarea pensiilor, în funcție de zonele din România. Dacă în unele județe pensiile trec de 2.000 de lei, există regiuni unde pensiile nu ajung nici măcar la 1.300 de lei. O lovitură cu adevărat cruntă pentru pensionarii din România.

Bucureştiul şi Hunedoara sunt, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, zonele din ţară unde pensiile medii trec de 2.000 lei, practic cu 20% mai mari față de media la nivel național. În Hunedoara, pensiile medii ajung la 2.122 lei, în timp ce în Capitală se învârt în jurul sumei de 2.024 lei. Bucureștiul este urmat de Brașov și Gorj, unde sunt pensii medii de 1.889 lei, respectiv 1.807 lei.

În ceea ce privește cele mai mici pensii, trebuie amintite judeţele Botoşani, Giurgiu şi Vrancea, unde valoarea acestora nu depăşeşte 1.300 de lei.

Pensionarii din Botoșani primesc o pensie medie de 1.272, în timp ce giurgiuvenii au pensii medii de 1.279 lei. Urmează Vrancea cu pensii medii 1.298 lei, după care Vaslui cu o pensie medie de 1.314 lei.

Unde sunt cei mai mulți pensionari din România

Cei mai mulţi pensionari din România sunt în Capitală, aproape 500.000 de oameni, iar cei mai puțini în Covasna și Tulcea, aproximativ 45.000 de persoane. În țara noastră, sunt peste cinci milioane de pensionari care încasează o pensie medie de 1.661 lei.

Marcel Ciolacu: “Vom găsi soluții!”

Totuși, situația pensiilor s-ar putea schimba de la 1 ianuarie, când punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 10%, de la 1.442 de lei în prezent la 1.586 de lei. S-ar fi ajuns, de asemenea, la un acord pentru creșterea pensiilor cu 10% și a salariului minim la 2.550 de lei.

Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să nu moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță”, a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

 

 

EDITORIAL

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

  Nu e dobitoc cu cont de Facebook care să nu se dea în stambă zilele ăstea pe unde are ocazia cu sfaturi medicale de genul: nu există COVID, nu mergeți la spital, medicii vă omoară, la ATI îi leagă și îi sedează pe bolnavi! Băi, deștepților, voi omorâți mai mulți oameni decât poate un medic să salveze! ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:04
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă