Stanga
Dreapta

La două zile de la intrarea Capitalei în scenariul roșu, localurile sunt pline în continuare, restricțiile întârziind să apară

Gabriela Mihai, 24 septembrie 2021, Ora 11:55

  • print
  • |
la-doua-zile-de-la-intrarea-capitalei-in-scenariul-ro-u-localurile-sunt-pline-in-continuare-restrictiile-intarziind-sa-apara-49389-1.jpg

 

Capitala a intrat de două zile în scenariul roșu, însă restricțiile întârzie să apară. Prefectura Bucureștiului a programat abia pentru vineri ședința în care trebuie să se adopte obligativitatea certificatului verde la petreceri sau în restaurante. Până atunci, terasele și localurile sunt pline, iar tulpina Delta a infectat aproape o mie de bucureșteni doar în ultimele 24 de ore. 

 

În Centrul Vechi, localurile sunt pline și atmosfera generală este una de relaxare. Nimeni nu le cere încă bucureștenilor dovada că s-au vaccinat sau testat, deși Capitata e deja în scenariul roșu.

- Ai fi de acord sa prezinti certificatul digital de fiecare data intri intr-un local?
- Da.
- Te-ai vaccinat?
- Nu.
- Te-ai testa de fiecare dată?
- Nu.
- Și atunci cum de ești de acord cu certificatul? 

În ceea ce privește restricțiile, părerile sunt împărțite.

- Nu mi se pare că ar fi crescut incidența. Dacă va fi necesar, o să mă vaccinez.

-  Astăzi am intrat în metrou, erau patru fără mască. Eu sunt profesoară, dintre cursanții mei foarte puțini s-au vaccinat.
- Sunt italiancă și acolo green pass-ul este obligatoriu peste tot, dacă vrei să urci în autobuz, dacă vrei sa vizitezi un muzeu, dacă vrei să intri într-o cafenea să bei o cafea și lumea a început să se vaccineze. 

961 de bucureșteni s-au infectat în ultimele 24 de ore

La o incidență de peste 3 la mia de locuitori, adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți. Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să între doar persoane care prezintă certificatul verde. În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul verde, iar capacitatea maximă de 50 de procente nu poate fi depășită.

Aceste măsuri ar fi intrat deja în vigoare în Capitală, dacă ar fi fost aprobate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Ședința a fost amânată, din cauza modificărilor adoptate de Guvern.

Mariana Stancu-Țipișcă, purtător de cuvânt Prefectura București: Hotărârea CMBSU fiind un act subsecvent unei hotărâri de Guvern, trebuie să respectăm toate actele normative cu forță juridică superioară. Se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a acestei hotărâri de Guvern pentru ca CMBSU să adopte luând în calcul și această ultimă reglementare cu impact pentru situația epidemiologică. 

Tulpina Delta infectează tot mai mulți bucureșteni. În ultimele trei zile, au fost confirmate 3.044 de cazuri noi în Capitală. 961 de bucureșteni s-au infectat în ultimele 24 de ore. În spitale, în prezent sunt doar câteva paturi libere la terapie intensivă pentru pacienții Covid.

 

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:29
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă