Stanga
Dreapta

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan: „Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap este tăiat la jumătate la cererea primarului general!”

Gabriela M Bogdan, 13 noiembrie 2023, Ora 10:48

  • print
  • |
gabriela-firea-il-acuza-pe-nicu-or-dan-ajutorul-acordat-persoanelor-adulte-cu-handicap-este-taiat-la-jumatate-la-cererea-primarului-general-51961-1.jpg

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan: 'Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap este tăiat la jumătate la cererea primarului general!'

Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap din Capitală este tăiat la jumătate, transmite fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. Ea îl acuză pe Nicușor Dan în acest sens: „este o totală lipsă de respect față de nevoile lor din partea coaliției care conduce Consiliul General al Municipiului București”, arată Firea.

„400 de milioane de lei au fost “luate” de la adulții cu handicap din București, fără bază legală, în ultimii trei ani. Este o acțiune fără milă față de aceste persoane aflate în nevoie!

 

Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap din Capitală este tăiat la jumătate, de trei ani, la cererea primarului general. Aceste persoane au nevoie de bani ca de aer și este o totală lipsă de respect față de nevoile lor din partea coaliției care conduce Consiliul General al Municipiului București”, a spus Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

„La cererea consilierilor generali PSD București, Direcția Economică a PMB a recunoscut public datoria de peste 400 de milioane de lei, sumă adunată în ultimii trei ani pentru că persoanele adulte cu handicap primesc doar 250 de lei lunar, în loc de 500 de lei. Practic, în fiecare lună, li s-a „furat” jumătate din banii de care ar fi avut dreptul.

Este decizia personală a primarului general pentru că nu există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București care să modifice vechea decizie, din mandatul meu de primar general, când sprijinul pentru persoanele adulte cu handicap a fost stabilit la 500 de lei lunar.

Este clar că, în continuare, conducerea Primăriei Capitalei, privește cu dispreț acești cetățeni și consideră sprijinul o pomană. Mai mult, încearcă să inducă ideea că dacă ar plăti suma întreagă nu ar mai fi bani pentru alte servicii. Este de neînțeles tocmai pentru că primarul general se laudă că a scăpat instituția de datoriile istorice și are bani.

Drepturile persoanelor adulte cu handicap din Municipiul București trebuie respectate și sumele plătite integral. Altfel, primarul general trebuie să-și asume decizia de tăiere a sprijinului și să vină în fața consilierilor cu un proiect prin care suma să fie înjumătățită legal”, a mai declarat Firea.

 

FOTO:  digi24.ro

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară