Stanga
Dreapta

Enel România va avea proprietar nou în curând. Negocierile se vor finaliza în februarie

Gabriela M Bogdan, 17 ianuarie 2023, Ora 11:13

  • print
  • |
enel-romania-va-avea-proprietar-nou-in-curand-negocierile-se-vor-finaliza-in-februarie-51394-1.jpg

Potrivit unor informații, procesul de negociere este finalizat în proporție de aproximativ 70%  și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni.

Negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian Enel pentru achiziționarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat, urmând, pe baza stadiului actual, a fi finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

După cum relatează surse de rang înalt din cadrul PPC, verificarea activelor Enel România - due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute. Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70%  și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni.

În cazul încheierii cu succes a negocierilor, Consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă. Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani - o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune - reușind totodată și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.

Potrivit acelorași surse, faptul că PPC a ”curtat” Enel România înseamnă că PPC nu este interesată de filiala elenă a Enel, EnelGreen Power Greece. Și asta deoarece costul achiziționării activelor este mai mic în România decât în Grecia.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:40
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară