Stanga
Dreapta

Ședință cu miză uriașă

Gabriela M Bogdan, 20 noiembrie 2023, Ora 11:15

  • print
  • |
edinta-cu-miza-uria-a-51976-1.jpg

Liderii coaliției s-au reunit pentru prima oră ca să cadă de acord asupra ultimelor amendamente pe Legea pensiilor. Asta în timp ce tensiunile dintre cele două partide cresc în continuare.

Proiectul susținut de social-democrați în frunte cu liderul de partid Marcel Ciolacu s-a lovit de criticile acerbe ale liberailor. Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a solicitat sursa de finanțare pentru majorarea promisă de PSD și chiar a refuzat inițial să aprobe.

 

În ședință s-a decis ca minerii să rămână cu vârsta de pensionare așa cum este în prezent, spun surse guvernamentale.

Este vorba despre minerul de subteran, cu 20 de ani mai devreme, iar la cel de suprafață, cu 13 ani.

Amendamentul care va fi adoptat:

a) 20 de ani în locurile de muncă prevăzute la art.28 alin.(1) lit.a) sau 15 ani în locurile de muncă prevăzute la art.28 alin.(1) lit.a) în cazul în care activitatea minieră încetează sau a încetat ca urmare a obligaţiilor pe care şi le asumă sau şi le-a asumat statul român în negocierile cu Comisia Europeană, pentru care vârsta standard de pensionare se reduce cu 20 de ani ( era 18 in forma de la senat)

Sursele  spun că liberalii nu și-ar dori să iasă momentan din Coaliție, deși există tensiuni între cele doua partide și deși există nemulțumiri legate de noua lege a pensiilor.

Noua lege a pensiilor a fost dezbătută, pe 14 noiembrie, în plenul Senatului, după ce a trecut de comisiile de specialitate, acolo unde circul a durat mai bine de trei ore.

Au fost acuzații dure între opoziție și politicienii de la putere. USR a acuzat coaliția că nu are bani să majoreze pensiile. În replică, senatorul PSD le-a spus USR-iștilor că au cumpărat „penisuri și vagine” din banii din PNRR.

Potrivit datelor dezbătute în plenul Senatului, impactul bugetar pentru majorarea pensiilor din 2025 ar fi undeva la 25 de miliarde pentru anul 2024 și 34 de miliarde în 2025.

 

FOTO:  stirileprotv.ro

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară