Stanga
Dreapta

Cu cât vor creşte salariile bugetarilor. OUG cu majorări şi sporuri a fost retrasă, un nou proiect a fost publicat de Ministerul Muncii

Gabriela M Bogdan, 18 august 2022, Ora 11:56

  • print
  • |
cu-cat-vor-creste-salariile-bugetarilor-oug-cu-majorari-si-sporuri-a-fost-retrasa-un-nou-proiect-a-fost-publicat-de-ministerul-muncii-50982-1.jpg

Ministerul Muncii a publicat din nou în transparență Ordonanța de Urgență, din care au fost eliminate sporurile. Este păstrată majorarea salariilor bugetarilor cu un sfert din diferența până la grila din 2022.

Guvernul retrage ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat. Actul normativ prevedea sporuri suplimentare pentru anumite categorii, ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul celor care nu primeau acest beneficiu. Surse politice din coaliția de guvernare au declarat că ordonanța a fost retrasă pentru a fi eliminate sporurile, însă se va acorda majorarea de un sfert din diferența până la grila din 2022.

Această ordonanță de urgență trebuia să îndeplinească o promisiune făcută de Coaliție, în sensul de a majora salariile tuturor bugetarilor care nu se află în prezent pe grila din 2022 prevăzută de lege, adică la nivelul maxim salarial prevăzut de legea salarizării. Astfel, bugetari vor primi diferența de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării.

Însă, în același act normativ erau prevăzute și o serie de sporuri suplimentare pentru angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene. În acest context, cei care nu beneficiau de astfel de sporuri în prevederile din ordonanță au cerut și ei beneficii similare, dar nu s-au găsit bani la buget.

Consiliul Economic și Social a spus că se crea discriminare între angajații la stat prin această ordonanță.

Totodată, liderii Coaliției au fost deranjați de disputa dintre bugetarii cu beneficii și cei fără, așa că au decis să retragă ordonanța momentan, să o modifice, urmând ca ea să prevadă în final doar majorarea pentru toți bugetarii, adică un sfert până la grila din 2022.

Această promisiune trebuia să se fi îndeplinit deja de la 1 iulie, dar procedura a fost întârziată pentru că, în momentul în care a fost votată de Parlament, aleșii au decis să includă și parlamentarii, și primarii printre beneficiarii de majorări, așa că legea a fost atacată la Curtea Constituțională, unde este blocată și în momentul de față.

 

 

EDITORIAL

Totul Verde

Totul Verde

Încă un pic şi va fi gata .Totul Verde continuă lucrările la noul Parc Tudor Arghezi cu montarea gardului verde și turnarea tartanului pentru pista de alergare.

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară