Stanga
Dreapta

Compensarea prețului la carburanți ar putea reveni. Cu cât s-a scumpit benzina și motorina?

Gabriela M Bogdan, 27 ianuarie 2023, Ora 10:55

  • print
  • |
compensarea-pretului-la-carburanti-ar-putea-reveni-cu-cat-s-a-scumpit-benzina-i-motorina-51413-1.jpg

Compensarea prețului la carburanți ar putea reveni dacă preţurile continuă să crească. Benzina standard a ajuns să coste între 6,55 lei şi 6,68 lei pe litru, iar motorina standard între 7,67 lei şi 7,71 lei pe litru. Sunt estimate însă noi scumpiri după data de 5 februarie.

Benzina şi motorina s-au scumpit de 5 ori în 8 zile. OMV Petrom a făcut marţi cea mai mare scumpire a carburanților din 2023, de 9 bani, deşi miercuri preţul s-a ieftinit uşor cu 3 bani.  Benzina standard a ajuns să coste joi între 6,55 lei şi 6,68 lei pe litru iar motorina standar între 7,67 lei şi 7,71 lei pe litru. Preţurile pot fi verificate online pe Monitorul Preţurilor.

Guvernul plănuieşte să reintroducă măsura de compensare a preţului cu 50 de bani, care a fost în vigoare de la 1 iulie 2022 până la 1 ianuarie 2023.  Astfel, dacă preţul carburanţilor trece în perioada următoare de 9 lei, măsura ar urma să fie reintrodusă, pentru 3 luni.

Faţă de ultima zi a lui 2023, benzina s-a scumpit cu 49 de bani/l, iar motorina cu 51 de bani/l, în urma evoluţiei cotaţiilor internaţionale ale petrolului şi produselor petroliere. Experții avertizează că în următoarele luni, piața petrolului va fi instabilă.

 

Anul trecut scumpirile i-au speriat pe români

Anul trecut în luna martie, scumpirile au reușit să creeze panică în rândul românilor, iar în mai multe benzinării din țară s-au înregistrat cozi infernale. Șoferii s-au înghesuit să facă plinul autoturismelor, iar unul dintre motive a fost un zvon neconfirmat, care spunea că prețurile la carburanți ar urma să atingă pragul de 10 lei per litru. Informația s-a dezbătut intens în mediul online.

 

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:45
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară