Stanga
Dreapta

Ciolacu, despre candidatul la prezidențiale: „PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual”

Gabriela M Bogdan, 17 ianuarie 2023, Ora 11:48

  • print
  • |
ciolacu-despre-candidatul-la-prezidentiale-psd-nu-va-veni-neaparat-cu-un-om-politic-va-veni-in-schimb-cu-un-intelectual-51395-1.jpg

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că România are nevoie de un preşedinte de stânga, indicând că din partea PSD ar putea candida un intelectual.

Ciolacu a spus că își dorește modificarea statutului PSD astfel încât să poată candida o personalitate care nu e membru de partid.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a spus Ciolacu.

 El a adăugat că la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic.

 „Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale - n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă Mircea Geoană ar fi unul dintre posibilii candidați, liderul PSD a spus „fiecare om este liber să-și facă propria viziune și proprii pași, să-și dorească. Fiecare om are această libertate”.

 În ceea ce privește o posibilă candidatură comună PSD-PNL la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a precizat că „nu s-a discutat acest lucru”. „Dacă avem candidaturi separate la europarlamentare, la locale, la generale, este foarte greu să vii pe urmă să ai un candidat comun”, a declarat liderul PSD.

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:53
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară