Stanga
Dreapta

ANAF pune tunurile pe persoanele fizice, de la 1 iulie. Cine este vizat

Gabriela M Bogdan, 20 iunie 2022, Ora 10:38

  • print
  • |
anaf-pune-tunurile-pe-persoanele-fizice-de-la-1-iulie-cine-este-vizat-50803-1.jpg

 

ANAF anunță că va începe de la 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane. Inspectorii ANAF au controlat 20 de milioane de CNP-uri şi au descoperit miliarde de euro pentru care nu s-ar fi plătit taxe şi impozite la bugetul de stat. 

 ”Oameni buni, 20 de miliarde de euro în 4 ani la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua în acest mod. Ne vom duce spre aceste 560.000 de persoane. Nu vom sări nimic. Vom începe de la cel mai mare, la cel mai mic”, a declarat șeful instituției Lucian Heiuș.

”Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente”, a mai spus Lucian Heiuș.

”Hotul, dacă nu se laudă cu ce are, nu e hoț”

”Hotul, dacă nu se laudă cu ce are, nu e hoț. Toți se laudă. Verificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute. Am dat o sarcină direcției generală de control venituri persoane fizice să-mi facă o analiză de risc și am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane au acumulat în 2016-2019 (anul 2020 în finalizăm în septembrie, iar 2021 la sfârșitul anului) o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro.

Am văzut ce bunuri mobile și imobile s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze”, a mai spus acesta.

Astfel, de luna viitoare, cel puţin 70 de echipe de control vor începe să îi controleze pe cei suspectaţi că fac evaziune fiscală.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară