Stanga
Dreapta

Adio păcănele în orașe! Noul proiect de lege privind mutarea sălilor de jocuri de noroc

Gabriela M Bogdan, 13 septembrie 2023, Ora 11:24

  • print
  • |
adio-pacanele-in-ora-e-noul-proiect-de-lege-privind-mutarea-salilor-de-jocuri-de-noroc-51854-1.jpg

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că proiectul PSD care prevede mutarea sălilor de jocuri de noroc în afara orașelor a trecut de Senat și este la Camera Deputaților.

„A trecut de Senat, este la Camera Deputaților și va trece. Toate păcănelele vor dispărea din oraș. Va fi o perioadă să se adapteze acestei legi”, a spus Ciolacu.

            Proiectul de lege adoptat de Senat prevede ca sălile de jocuri și păcănele să fie scoase în afara localităților și să poată funcționa la cel puțin 50 de metri de limita teritorială a acestora. De asemenea, acestea nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri distanță de școli, parcuri sau locuri de joacă.

Reprezentanții industriei au atras atenția că o astfel de măsura ar lăsa fără loc de muncă 40.000 de persoane, multe cluburi sportive ar pierde finanțarea, iar la bugetul statului nu ar mai ajunge peste 1,6 de miliarde de euro.

 

FOTO: observatornews.ro

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:47
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară