Stanga
Dreapta

21 de locuințe au fost recepționate pentru comunităţile de romi şi 147 locuinţe de serviciu în 2021

Gabriela Mihai, 14 ianuarie 2022, Ora 12:25

  • print
  • |
21-de-locuinte-au-fost-receptionate-pentru-comunitatile-de-romi-si-147-locuinte-de-serviciu-in-2021-49989-1.jpg

 

Prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în anul 2021, s-au recepţionat 21 de locuinţe pentru comunităţile de romi

Prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în anul 2021, s-au recepţionat 751 de locuinţe, faţă de 464 în 2020 (creştere de 61%), din care 583 pentru tineri, 21 pentru comunităţile de romi şi 147 locuinţe de serviciu.

„Anul trecut, am demarat un program nou şi extrem de aşteptat deopotrivă de autorităţile locale, cât şi de tinerele familii (Programul naţional de construire a creşelor), prin care vom construi trei tipuri de creşe”, a precizat ministrul Cseke Attila, adăugând că, până în prezent, 53 de investiţii au documentaţie aprobată, dintre care 23 sunt deja în procedură de achiziţie publică. Urmează ca în luna februarie să aprobăm noi investiţii şi la acest nivel”, a mai precizat ministrul Dezvoltării.

Prin PNRR, MDLPA are alocate peste 4 miliarde de euro, din care pentru Fondul local sunt 2,1 miliarde de euro (fiecare unitate administrativ-teritorială are prealocată o sumă identică, indiferent de mărimea acestora), iar 2,17 miliarde de euro sunt repartizate în Fondul renovării, care asigură pe ambele componente o teritorializare a finanţărilor acordate pe proiectele de eficienţa energetică (pe judeţe şi pentru zonele subdezvoltate 20%).

Fondul renovării, care priveşte programe de eficientizare energetică a clădirilor, indiferent dacă sunt publice sau blocuri de locuinţe, valoarea este de 2,17 miliarde de euro, urmând să fie luate în considerare finanţări prelaocate pe judeţe, astfel încât să se asigure un echilibru la nivelul ţării.

 

 

EDITORIAL

Acum, că a fost tras pe linie moartă,  penibilul  Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

Acum, că a fost tras pe linie moartă, penibilul Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

     Florin Cîţu spune că economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta şi avertizează că o prăbuşire economică este inevitabilă. ”Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4.6%. Cu o prob ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:20
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară