Stanga
Dreapta

1 Decembrie vine cu restricții în București

Gabriela M Bogdan, 28 noiembrie 2023, Ora 11:48

  • print
  • |
1-decembrie-vine-cu-restrictii-in-bucure-ti-51992-1.jpg

Ziua de 1 Decembrie se apropie cu pași repezi. Vineri, țara noastră îmbracă haine de sărbătoare, fiind Ziua Națională a României. Tot în această zi, se organizează parada militară la care pot fi martori românii. De altfel, ca în fiecare an, înainte de ceremonia din Piața Arcul de Triumf din Capitală, se fac repetiții. Iată mai jos anunțul făcut de MApN și ce artere vor fi restricționate.

De 1 Decembrie se sărbătorește Ziua Națională a României. În această zi, românii nu doar că se bucură de o zi liberă (legală), dar și de parada militară din Piața Arcul de Triumf din București. Parada va fi transmisă pe micile ecrane, dar și online, pe pagina oficială a MApN. În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat privind parada militară care va avea loc la București.

„Vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, se va desfășura Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piața Arcului de Triumf, din București.

La Parada militară vor defila, alături de trupele Armatei României, și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră, precum și din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea şi desfășurarea de ceremonii în unele garnizoane în care sunt dislocate unități militare, iar militarii aflați în misiune în afara teritoriului național vor desfășura ceremonii militare.

De asemenea, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz”, a transmis MApN.

Restricții în București de 1 Decembrie

În București, zilele acestea, vor exista restricții de circulație. De exemplu, cu doar 3 zile înainte de parada militară de la Arcul de Triumf, sunt organizate repetițiile. Cum, de altfel, au loc în fiecare an. Marți, 28 noiembrie 2023, are loc repetiția generală, potrivit MApN.

„Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada Militară Naţională organizată vineri, 1 Decembrie, în Bucureşti, de la ora 11.00, cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf. Marţi, 28 noiembrie, în intervalul orar 09.00-13.00, la Arcul de Triumf va avea loc repetiţia generală”, a fost anunţul făcut de Ministerul Apărării.

În acest sens, Brigada Rutieră a transmis care sunt restricțiile din Capitală. Iată ce transmite instituția.

·        între orele 7,00-11,00, ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol I);

·        începând cu ora 11,00, Parada Militară Naţională în Piaţa Arcul de Triumf;

·        începând cu ora 12,00, expoziţia tehnică militară în Piaţa Arcul de Triumf;

·        între orele 19.00-22.00, solemnitatea retragerii cu torţe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Restricții 30 noiembrie, ora 09:00 – 1 decembrie 2023, ora 14:30

Brigada Rutieră a anunțat următoarele restricții:

·        restricţionarea traficului rutier pe benzile I, II şi III în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere către Piaţa Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf şi pe Str. Alexandru Constantinescu, de la Arcul de Triumf până la Bd. Mărăşti, pe ambele sensuri de mers, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale;

·        restricţionarea bretelei de circulaţie care face legătura între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Şos. Kiseleff;

·        restricţionarea spaţiului interzis circulaţiei, dispus în spatele Arcului de Triumf, între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Bd. Mareşal Constantin Prezan.

Se interzice și accesul pietonal. Avem următoarele date, potrivit Brigăzii Rutiere:

·        pe Şos. Kiseleff, între Str. Primo Nebiolo şi Piaţa Arcul de Triumf, cu excepţia invitaţilor;

·        pe Str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf;

·        pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcul de Triumf, pe trotuarul din partea dreaptă în sensul de mers spre Piaţa Arcul de Triumf, cu excepţia reprezentanţilor mass-media;

·        în parcul Regele Mihai I între Aleea Michael Jackson (porţiunea cuprinsă între Piaţa Arcul de Triumf şi zona aleii de acces spre Muzeul Satului) – Aleea Grădina Japoneză – Aleea Aventura Parc şi Bd. Constantin Prezan;

·        Şos. Kiseleff, între Piaţa Arcul de Triumf şi Str. Uruguay;

·        Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf;

·        Bd. Mareşal Constantin Prezan, (pe trotuarul din partea stânga pornind de la Piaţa Charles de Gaulle) de la Str. Mr. Gheorghe Şonţu până la Piaţa Arcul de Triumf.

 

FOTO:  observatornews.ro

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

04:22
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară